Hoe vind je de geschikte hobby?

Hoe vind je de geschikte hobby?

Hoe vind je de geschikte hobby

Weet jij niet goed wat gedaan tijdens een vrije dag? Ben je dringend opzoek naar een leuke manier om je vrije tijd te besteden? Dan is het een leuk idee om een geschikte hobby te vinden. Maar hoe vind je er een die goed bij je past? Hieronder vind je enkele tips!

Stap 1: Ken jezelf

Het eerste wat je moet doen als je opzoek bent naar een nieuwe vrijetijdsbesteding, is kijken naar wie je bent. Wat doe je graag, waarin ben je ge├»nteresseerd en wat trekt er je aandacht? Dat zijn vragen die je jezelf het best kunt stellen. Denk eens goed na over je leven en de momenten die je gelukkig maakten. Wat deed je toen? Ga terug naar je kindertijd. Waren er toen leuke hobby’s die je deed. Misschien vind je er nu de volwassen versie van. Terwijl je jezelf onderzoekt, zorg er dan voor dat je geen opties uitsluit omdat je denkt dat het je niet zal lukken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je altijd al een muziekinstrument willen spelen hebt, maar je het nooit geprobeerd hebt omdat je dacht dat het te moeilijk was. Denk dus eerst goed na en laat je niet beperken door je eigen gedachten!

Stap 2: Ga op ontdekking

Het kan ook zijn dat je niet goed weet wat je moet doen met je vrije tijd, omdat je gewoonweg niet voldoende inspiratie hebt. Als dat zo is dan is het een goed idee om de hobbywereld te gaan verkennen. Bekijk eens welke vrijetijdsbestedingen je vrienden en familieleden hebben, lijkt het je ook wat? Misschien kan je eens meegaan met een vriend om het eens te proberen. Nog een goede tip: bezoek hobbywinkels en hobbyexpo’s, daar zal je sowieso veel inspiratie kunnen opdoen. Ontdek de mogelijkheden en bekijk welke jou wel zouden liggen.

Stap 3: Durf uitproberen

Eens je jezelf goed onder de loep hebt genomen en je de verschillende mogelijkheden hebt ontdekt is het tijd om over te gaan tot actie. Een nieuwe vrijetijdsbesteding vind je enkel maar door het te proberen. Lijkt tekenen jou wel leuk, maar weet je niet of je er talent voor hebt? Neem dan eens een tekenles en kijk hoe het gaat. Had je liever iets actiever gedaan? Probeer dan eens te gaan zwemmen, turnen of dansen. Denk niet op voorhand dat het niets voor jou is, maar durf verschillende dingen te proberen. Alleen zo zal je echt ontdekken welke vrijetijdsbesteding het beste bij je past!

Reacties zijn gesloten.